سنسورها یا حسگرها، قطعات ریز اما بسیار پر اهمیت در صنعت هستند. قطعاتی که اطلاعات دقیقی را از محیط پیرامون به ما گزارش میدهند. با انواع سنسور و کاربرد آن در اینجا آشنا میشویم.
دنیای سنسورها (حسگرها) دنیای متنوع و بزرگی است. هر کدام از این سنسورها مسولیت خاصی را به عهده دارند. ما روزانه چه از روی آگاهی و یا عدم آگاهی در حال بهرهمندی از حضور سنسورها در زندگی خود هستیم.
به طور مثال وقتی از دماسنج استفاده میکنیم. یا وقتی وارد راهروی آپارتمان مسکونی خود میشویم و لامپها به طور اتوماتیک روشن میشوند. یا وقتی که صدای بوق خودروی خود را هنگام دنده عقب میشنویم.
حسگرها اطلاعات محیط اطراف را دریافت میکنند و به صورت دیتاهایی که برای انسان یا ماشین قابل تفسیر باشد، آن را انتقال میدهند. سنسور گاهی به صورت الکتریکی است. گاهی هم مانند یک دماسنج به صورت بصری به ما گزارش میدهد. در واقع حسگرها میتوانند مکانیکی، الکتریکی، مغناطیسی یا نوری باشند. در این مقاله با انواع سنسور الکتریکی آشنا می شویم.

متداولترین سنسورهای صنعتی
انواع سنسورهای الکترونیکی:
-
آنالوگ : این مدل سنسورها خروجی را به صورت یک سیگنال آنالوگ ارسال میکنند. پس میتوان گفت به صورت صفر و یکی یا تشخیص و عدم تشخیص هستند.
-
دیجیتال : خروجی را به صورت یک سیگنال دیجیتال میتوانید دریافت کنید. در واقع شدت موضوع در حال تشخیص را میتواند به ما گزارش دهد.
-
سنسورهای pt 100 و ترموکوپل ها جز سنسورهای دما شناخته میشوند.
-
سنسورهای IR یا مادون قرمز جز سنسورهای حرکتی محسوب میشوند که سیگنال مشخصی را ارسال میکنند و هرگاه تغییری در آن سیگنال ایجاد شد نشان دهندهی قرار گرفتن شی یا حرکت آن در نقطهی دید سنسور است، مانند: سنسور چشمی آسانسور یا چشمی درب پارکینگ.
سنسورهای مادون قرمز در دو نوع گیرنده و فرستنده نیز استفاده میشود که سنسورهای گیرنده برای تشخیص شعلههایی به کار میرود که بازه ی فرکانسی شعله در طیف های کم تر از نور مرئی است.
-
سنسورهای فوتوسل هم کاربرد مشابهای مانند سنسورهای IR دارد با این تفاوت که باید در محیطهایی با نور معمولی مورد استفاده قرار بگیرند چرا که به شدت نور، حساسیت دارند و همین امر باعث تاثیر در نتیجهی نهایی خواهد شد.
-
سنسورهای مجاورتی نیز میتوانند فلز، پلاستیک، آب، شیشه و خلاصه طیف وسیعی از اجسام را شناسایی کنند اما برد تشخیص محدودی دارند.
-
سنسور یووی نیز برای تشخیص امواج فرابنفش محیط استفاده میشوند که در بسیاری از سنسورهای تشخیص شعله از سنسورUV و یا تلفیق سنسورهای UVو IR استفاده میشود. سنسورهای UV اکثرا نسبت به رعد و برق، نورهای ناشی از جوشکاری، نور خورشید، گرد و غبار حساساند و بر عملکرد و طول عمرشان تاثیر منفی میگذارد.
جهت مشاوره تخصصی در زمینه سنسورهای الکتریکی و انواع محصولات شرکت سپهر پارس با ما در ارتباط باشید.