واقعا این موضوع برای من نیز سوال مهمی بود. ترانس خطی یا سوییچینگ ؟ بگذارید یک توضیح اجمالی راجع ترانس خطی و سوییچینگ خدمتتان ارائه دهیم.
تغذیه خطی با ترانس
تغذیه خطی در واقع استفاده از یک ترانس خطی است که خروجی AC دارد برای تبدیل به DC از پل دیود استفاده میکنیم. بیشتر دیودهای 1N4007 مورد استفاده قرار میگیرد. و بعد چند سری خازن بر اساس توان و ولتاژ خروجی. در واقع مدار تحت پروتوکل و فیلترینگ LC قرار دارد. در شکل زیر یک نمونه شماتیک تغذیه خطی با ترانس خطی برای ایجاد12VDC از برق شهر را ملاحظه میکنید.
یک نکته در رابطه با ترانس خطی
اگر ترانس 220 به 12 بگیرید توقع جریان دقیق 12 نداشته باشید چرا که ما ولتاژی به نام ولتاژ RMS داریم که ولتاژ شما در کسر یک بر رادیکال 2 ضرب میکند.
یعنی اینکه ولتاژ خروجی واقعی 1.11 برابر ولتاژ نوشته شده بر روی ترانس خطی است. برای این کار دو راه دارید:
راه اول: استفاده از ترانس خطی با ولتاژ خروجی پایین تر مثلا برای 12 ولت استفاده از 9 ولت
راه دوم: استفاده از ماژول رگولاتور که ما از ماژول DC به DC کاهنده 3 آمپر LM2596 استفاده کردیم.
تغذیه سوییچینگ
در ترانس های سوییچینگ وظیفه ی اصلی مدار استفاده از ترانزیستورها برای سوییچینگ ولتاژ است که ولتاژ را با سرعت بالایی قطع و وصل می کند.
مقایسه تغذیه خطی و سوییچینگ
ترانس خطی یا سوییچینگ ؟
تغذیه خطی به دلیل استفاده از قطعات بزرگ تر توان تلف شده ی بیشتری دارد. فضای بیشتری را اشغال میکند و عدد دقیقی از ولتاژ و آمپر نمیدهد. اما به دلیل فرکانس پایین نویز پذیری بسیار کمتری دارد. پیشنهاد میشود برای دستگاه های ابزار دقیق، اندازه گیری و حساس به کوچک ترین نویز از ترانس خطی استفاده نمایید.
تغذیه سوییچینگ، کوچک تر، سرعت سوییچ بالا تر (خرابی بیشتر به همین دلیل)، دقیق تر است اما فرکانس بالاتری دارد. پیشنهاد میود برای دستگاههایی که خساسیت کمتری دارند از این تغذیه سویچینگ استفاده شود. مشکل مربوز به نویز پذیری را با Line filter و فیلترهای EMI برطرف نمایید. تغذیه سوییچینگ با یک دیزاین و طراحی عالی عملکرد بهتری نسبت به تغذیه خطی دارد.
امیدواریم جواب پاسخ ترانس خطی یا سویچینگ را دریافت کرده باشید.