محاسبه ی بوبین
محاسبه تعداد دور سیم پیچ در ، محاسبات بوبین یکی از مهم ترین پارامترها در ساخت و مهندسی معکوس بوبین هاست. آرایش سیمها، جنس هسته ی استفاده شده همه در تعداد دور بوبین مهم و حائز اهمیت هستند.
قبلا محاسبه تعداد دور سیم پیچ را در بوبین سولونویید شرح داده بودیم اما وقتی بوبین یک لایه دارد میتوان از روش های مشخص و ساده که در اینترنت نیز یافت میشود تعداد دور سیم بوبین را محاسبه کرد. اما وقتی در بوبین پیچی تعداد لایه های بوبین افزایش پیدا میکند شرایط متفاوت است.
میتوانید به مقالات معتبر خارجی جهت محاسبه تعداد دور بوبین مراجعه فرمایید. اگر از مجاسبات پیچیده ی ریاضی لذت میبرید با انتخاب این مقاله میتوانید محاسبات بوبین را دقیقا بدست آورید.
به طوری که قبل از بوبین پیچی یک نمونهی معیوب از بوبین خود را برای ما ارسال میکنید و تعداد لایه ها به صورت تجربی محاسبه میشود و با داداه های تئوری مقایسه خواهد شد. چرا که جنس هستهی یا فریت در بوبین، اندوکتانس و نفوذ پذیری مغناطیسی همگی توسط شرکت مادر اندازه گیری و محاسبه شدهاست.
اندوکتانس چیست؟
هر گونه تغییر شار مغناطیسی منجز به ایجاد یک ولتاژ القایی خواهد شد. ولتاژ القایی با عامل بوجود آورنده همواره مقاومت میکند. اندوکتانس بوبین را با حرف L نشان میدهیم. واحد آن نیست هانری است.
اگر L بزرگ باشد تغییرات جریان ثابت تر است و تغییرات جریان خیلی نرم تر است. به همین دلیل در مهندسی قدرت برای کنترل تغییرات جریان از سلف استفاده میکنیم.
اگر L کوچک تر باشد تغییرات ضعیف تر و نامتناوب تر است.
یکی دیگر از پارامتر های مهم در بوبین پیچی هسته یا فریت بوبین میباشد.
فریت بوبین
عموم هسته های بوبین ها هوا است. منظور این است که بوبین بر روی یک قرقره ی پلاستیکی که جز مواد غیر مغناطیسی است پیچیده میشود و میدان مغناسیسی ایجاد شده در بوبین تنها حاصل از سیمپیچ هاست. اما در یکسری از بوبین ها از هسته های مغناطیسی گاها آهن ، برنج ، فریت و….نیز استفاده میشود. فریت در واقع فشرده شده ی پودر آهن و براده های یکسری مواد فرومغناطیس است. بوبین فریت دار بیشتر در دستگاه هایی که فرکانس بسیار بالا دارند استفاده میشود مانند آنتن ها. فریت ها در مدل ها و اندازه های مختلف عرضه میشود.