سنسورهای مادون قرمز
سنسورهای PIR به تشخیص و مقایسه اشعه مادون قرمز تاییده شده به آنها میپردازند. توجه داشته باشید که این مقایسه، بسته به ویژگیهایی همچون سطوح اشیاء و درجه حرارت آنها در حال تغییر میباشد. در واقع سنسور مادون قرمز با تغییرات حرارت اجسام کار می کند.
وقتی فرد یا شی ای در مقابل سنسور مادون قرمز قرار بگیرد، درجهی حرارت آن قسمت بسته به گرم بودن یا سرد بودن آن جسم تغییر میکند. سنسور مادون قرمز این تغییر را میتواند شناسایی کند. بیشتر این مدل سنسورها برای دزدگیرهای منازل استفاده میشود. یا برای استفاده در راهروهای ساختمانها که بتواند سیستم روشن شدن برق ساختمان را با ورود افرد کنترل کند. و بعد از مدت زمان مشخص قطع کند.
اساس کار سنسور های PIR
اساس کار سنسور های PIR بر اساس ولتاژ است. اشعه مادون قرمز ورودی را به ولتاژ خروجی تبدیل کرده و افزایش ولتاژ خروجی نیز مبنای تشخیص قرار میگیرد. اشیاء با دمای مشابه و اما سطوح متفاوت نیز ممکن است به عنوان یک الگوی منتشر کننده امواج مادون قرمز باشند. سنسور های مادون قرمز جز پرمصرف ترین سنسورهای صنعت به حساب میآیند.
در تشخیص شعلههایی که بازه فرکانسی آن شعله کمتر از نور مرئی و در حد مادون قرمز هستند، میتوان از این سنسور ها استفاده کرد. علیرغم قیمت مناسب دقت بالایی دارند.
در چشمیهای درب های اتوماتیک شیشهای ،چشمی درب پارکینگ و آسانسور استفاده از سنسور های مادون قرمز هوشمندانه و مناسب است.
چه شیشهای سنسور مادون قرمز را عبور می دهد؟
هر شیشهای جاذب اشعهی مادون قرمز است و در واقع تمامی شیشه ها نور مادون قرمز را جذب و فیلتر میکنند. اما برای عبور امواج مادون قرمز باید از پلکسی اپوکسی استفاده کرد. در واقع پلکسیها عبوردهنده امواج مادون قرمز هستند. اصولا سنسورهای آی ار دارای یک دریافت کننده و یک ارسال کننده می باشند. در شکل زیر یک نمونه از آن را به شما نشان داده ایم.

سنسور مادون قرمز – گیرنده و فرستنده